lördag

Warren Buffett ?!

Har mycket att GE.

En lista på vad han har att GE, skulle kunna bli mycket lång...
Jag har just nu enbart tagit fasta på :

1. Man ska "SÖKA" investerings möjligheter i bland sådant som man begriper sig på. Alltså inte investera i sådant som "andra" säger sig begripa sig på.

2. Om man inget begriper och ändå vill vara med och vill börja någon stans, så ska man investera sina sparade pengar i en eller flera "INDEX-FONDER", då är man nämligen försäkrad att man inte investerar sämmre än genomsnittet av alla investerare. vilket inte är "bara" utan helt fantastiskt.

3. Om och när man söker sig ur "INDEX-FONDEN", ska man INTE sprida Äggen i många Korgar, ett mycket vanligt råd annars, att "SPRIDA RISKERNA", men ett skit råd.
För just den strategin är just den strategin som INDEX-FONDEN är så bra på och så bra på detta som den är kan du aldrig bli. Då är det bättre att stanna kvar i Index-fonden och bara ägna sig åt att försöka pricka in konjunktur toppar och konjunktur bottnar och på så sätt fördubbla räntan.

Nej om och när man söker sig ut ur Index-Fonden, så ska man ägna sig åt max 5-6 företag.
För att möjliggöra att man inte blir förvirrad...
Man ska inte heller gå in i något om man inte kan se att man även vill vara aktie ägare i det företaget även om 5-10 år.
Kort-Trada går bara att fixa teoretiskt men ej praktiskt. 90% av Kort-Tradarna förlorar, de andra 10% får JOBBA HÅRT som fa`n och tillbringa all sin tid vid skärmen...

Här är en spellista på ett Buffett föredrag inför studenter, väl värt att lyssna på och begrunda...
Anteckna gärna...


http://www.youtube.com/watch?v=8KNCJ5xPQws&list=PL67C4C6197CCF214F

Inga kommentarer: